Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Adea

Sedan 1994 har det finska familjeföretaget Adea tillverkat strilena och funktionella kvalitetsmöbler med en skandinavisk prägel. Likväl hos kund som inköpare är Adea ett mycket omtyckt varumärke då möbeltillverkaren erbjuder enastående komfort och hög kvalitet. Företagets filosofi är att skapa möbler där alla aspekter är i en harmonisk balans och Adea tummar aldrig med kvalité, funktion och form. En god idé blir aldrig omodern över en natt för Adea - inte ens över tio år. Idag har det unga familjeföretaget vuxit till ett starkt varumärke präglat av skandinavisk design som ofta briljerar ofta på mässor runt om i Europa med sin sensationella komfort, högkvalitativa material och en oklanderlig design.

Adeas design har fått prestigefyllda utmärkelser såsom "Årets Möbel" och "Årets Soffa" av det glossiga inredningsmagasinet Elle Decoration. Några av möbeltillverkarens mest välkända möbler är soffan Mr. Jones, sidobordet Plateau Table och det senaste tillskottet i sortimentet, Botanical Shelf - ett blombord som kombinerar funktionalitet med vacker samt kreativ design. Genom åren har Adea samarbetat med formgivare som handplockats med stor noggrannhet; Kirsti Pyhälammi, Petra Lassenius, Sirkka Härkönen, Tomi Kouvola, Jan-Erik Lindroos, Juho Pasila, Alexander Lervik och inte minst Tuula Falk. Det senaste samarbetet Adea gav sig in i var med den svenska design- och arkitektduon Mats Broberg och Johan Ridderstråle, som bland annat skapat favoriter som fåtöljen Bonnet och soffan Bon. Inte enbart designar och producerar Adea för privatpersoner utan har även hög kännedom och erfarenhet av produktion av möbler för offentliga miljöer, mötesrum och hotell.

Huvudkontoret ligger beläget i Österbotten som ligger i västra Finland. Genomgående sedan starten för över 20 år sedan har följande motto varit ledande: "We are known for our timeless and contemporary furniture." En policy som sannerligen genomsyrar varje aspekt av familjeföretaget. Stoppmöblerna är varsamt och genomtänkt uppbyggda där hög kvalitet finns i minsta detalj, från stommen till stoppningen samt tygkvaliteten och tapetseringen. Adea tror på att sömmarna, stickningarna och möbelns mjukhet berättar en historia om produkten, men dess sanna karaktärsdrag och egenheter återspeglas först när möbeln är använd under en längre period. Det är då den fantastiska ergonomin och komforten lyser igenom och får sin egen personliga prägel. 

I vår utställning erbjuder vi en handplockad selektion från det finska möbelföretaget. Vi välkomnar er att besöka vår utställning på Sköna Rum för mer inspiration! 
Läs mer
Stäng
Sortera:
0
Band Table Hög
3540 kr
0
Band Table Låg
2800 kr
0
Baron Opera
fr. 42800 kr
0
Baron Skinnklädsel
fr. 68120 kr
0
Basel
Adea
fr. 26140 kr
0
Bon Daybed
Adea
21100 kr
0
Bon
Adea
33740 kr
0
Bonnet
Adea
22330 kr
0
Ell Soffa
Adea
fr. 25100 kr
0
Mr. Jones Opera
fr. 42150 kr
0
Plateau Large Carrara
15890 kr
0
Plateau Large Träfat
18460 kr
0
The Botanic Shelf High
fr. 7880 kr
0
The Botanic Shelf Low
fr. 5420 kr
0
The Botanic Shelf Medium
fr. 6619 kr