Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare , 1:a MAJ STÄNGT

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Artemide

Ett av världens främsta varumärken inom belysning för hem och offentliga miljöer är italienska Artemide. Familjeföretaget, som har sin bas i italienska Pregnana Milanese, har tillverkat ikoniska och eleganta armaturer i över fem decennier. En lampa från Artemide karaktäriseras av vackra, moderna och stilrena former som kombineras med tekniska finesser och innovationer. Än idag är lamporna lika aktuella som för 50 år sedan. Artemides filosofi heter The Human Light och är företagets grundidé för att visualisera samt formge belysning. Utifrån människans behov och vårt välmående skapar Artemide sin belysning, där människans behov av ljus i olika faser och perioder i livet tas i beaktning. Artemides vision är att förbättra människors vardag och livskvalitet med hjälp av bra belysning som är flexibel, visuellt tilltalande och använder minsta möjliga miljömässiga resurser.

Företaget grundades år 1960 av Ernesto Gismondi och Sergio Mazza och deras första lampa, Alfa, skapades av Sergio Mazza år 1959. Sedan dess har exceptionell produktprestanda varit en nyckelfaktor till företagets framgång. Många av Artemides designikoner finns att beskåda på de flesta kända museum för modern konst och design såsom Museum of Modern Art i New York, Victoria and Albert Museum i London, Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica i Milano, Centre Pompidou i Paris och många fler. Att företagets produkter ses som tidlösa har till stor del att göra med att Artemide karaktäriseras av god design, innovativa idéer och "made in Italy". 

Under åren som fortlöpt har många framgångsrika samarbeten lett till en uppsjö armaturer i världsklass. Internationellt erkända formgivare, arkitekter och designers har skapat några av belysningsbranschens mest kända designikoner för Artemide. Några av dessa produkter är Eclisse som är designad år 1967 av Vico Magistretti, Tolomeo som är designad år 1989 av Michele De Lucchi och Giancarlo Fassina, Pipe som är designad år 2004 av Herzog och De Meuron samt IN-EI Collection som designades år 2014 av den japanska modeskaparen Issey Miyake. Utöver samarbeten med välkända formgivare så är Artemide partner med ett flertal skolor, innovationscenter och universitet för att ständigt lika i framkant med sina innovationer. 

I vårt showroom finner ni flera av de mest välkända belysningsarmaturerna från det italienska företaget. Välkommen in till oss på Sköna Rum för att finna mer inspiration från det lysande företaget Artemide!

Läs mer
Stäng
Sortera: