Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare 

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

B&B Italia

År 1966 slog B&B Italias fabrik upp portarna i Novedrate, Como, norr om Milano. Från start har det italienska möbelföretaget utmärkt sig med sin innovativa design och ett eget förhållningssätt till produktion i kontrast till mindre, traditionella hantverkare som är konkurrenter inom branschen. Idag är B&B Italia ett av italiens största design-och möbeltillverkare samt ett av de starkaste varumärkesnamnen inom design och formgivning för hemmiljö.

Bakom B&B Italia står två män, Cesare Cassina och Pier Ambrogio Busnelli, och på den tiden namngav duon designhuset till C&B Italia, Cassina & Busnelli. Tidigt påbörjade kreatörerna en teknisk revolution inom stoppmöbler med hjälp av injektionsgjutet polyuretan. En teknik som kom att användas i några av deras främsta designikoner som fåtöljen Up och soffan Lombrico. Under det vibrerande 70-talet tog företaget ett mer utmanande och provokativt uttryck, något som låg helt rätt till i tiden. Möblerna som formgavs då är ikoner än idag. Dessutom böev 1973 ett av de viktigaste åren i företagets historia. Busnelli köpte ut Cassina och döpte om företaget till B&B Italia som kort och gott står för: Busnelli & Busnelli. 

Under 1980- och 1990-talet började B&B Italia inleda ett samarbete som håller än idag. Ett samarbete som är och har varit ett av företagets mest inbringande på alla plan. Italienaren Antonio Citterio steg in i designstudion och har sedan dag ett formgivit många av B&B's tidlösa designikoner. Cittero är dessutom ensam designer för Maxalto, som är företagets självständiga varumärke, och som symboliserar ett mer klassiskt samt tidlöst utryck. Flera internationellt erkända formgivare, designers och arkitekter har varit med och skapat sina egna uttryck på möbeltillverkarens produkter. Under åren som gått har B&B Italia tagit in namn som Patricia Urquiola, Jean-Marie Massaud, Naoto Fukasawa och inte minst Zaha Hadid. Personer som står bakom några av B&B Italias största designklassiker som soffan Bend och Tufty-Time sofa, stolen Husk och Papilio likväl som Moon System och många, många fler. 

B&B Italias möbler kännetecknas av minimalistiska och moderna drag som alltid tål tidens tand. Företagets produkter och objekt har bidragit till italiensk design-histora. En historia baserad på teknologi, kreativitet och den inärvda stilen som har gjort Italien till en välkänd design-nation världen över. "Made In Italy" är synonym med B&B Italia och deras möbler har exporterats till internationella marknader runtom. Företagets kollektionen har sina rötter i möjligheten att reflektera över modern kultur och kapacitet sa,t att snabbt svara på de ständigt föränderliga livsstilarna, vanorna, miljöerna och behoven som vi människor har. Moderna möbelelement som är distinkta och karaktäriserade av exceptionell kvalitet och tidlös elegans är B&B Italias motto. Resultatet är en unik union mellan kreativitet, innovation och bransch know-how.

Läs mer
Stäng
Sortera:
1  2  3  Nästa »  |  Visa alla
0
Arne Bokhylla Roterande
28614 kr 32150 kr
0
Arne Bokhylla
B&B Italia
39605 kr 44500 kr
0
Arne Soffa
B&B Italia
0
Do-Maru
B&B Italia
0
Fat A
B&B Italia
0
Fat B
B&B Italia
0
Fat C
B&B Italia
0
Fat Fat Lady
B&B Italia
0
Fat Fat Svart
B&B Italia
fr. 4628 kr fr. 5200 kr
0
Fat Fat Vit
B&B Italia
fr. 4628 kr fr. 5200 kr
0
Frank Side Table
B&B Italia
1  2  3  Nästa »  |  Visa alla