Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Dux

I över 90 år har familjeföretaget DUX gjort sig känd för sina unika spiraltekniker och enastående komfort. När den svenska möbeltillverkaren grundades specialiserade de sig på sängar. Inspirationen fick grundaren, och tidigare chokladfabrikören, Efraim Ljung, vid ett besök i Amerika efter en ljuvligt skön nattsömn på ett hotell i Chicago. Tekniken i de fjädrande stålspiralerna som funnits i sängen tog Efraim med sig hem till Sverige. Han beslöt sig för att lägga konfektyrverksamheten på hyllan för att ägna sig åt att utveckla de sängar som lagt grunden för företagets verksamhet. 

Familjeföretaget DUX betyder ledare på latin och detta har ständigt varit deras strävan och ambition - att tillverka världens skönaste sängar. Den första DUX-sängen blev en modernitet med sitt unika spiralsystem som var unik i sitt slag då den reagerade på tryck och tyngd. Under 1950-talet föddes även en tanke om att någon gång producera soffor samt fåtöljer för att utöka sortimententet till en större helhet. Givetvis skulle enbart Sveriges främsta formgivare designa dessa möbler och idag finner ni DUX möbler signerade Bruno Mathsson, Alf Svensson och Carl Malmsten. 

Svenska DUX finns idag representerade i över 22 länder där varumärket blivit ett signum för kvalitet, innovation och hantverk. I DUX sortiment finns flera välkända kvalitetsmöbler och svenska klassiker såsom vilstolen Jetson och  fåtöljen Karin, liggfåtöljen Superspider samt de tidlösa sofforna Fredrik och Johan. Karaktärsdrag för en DUX-möbel är stilrena linjer och smakfull design som kombineras med den allra högsta komforten. 

Läs mer
Stäng
Sortera: