Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare , 1:a MAJ STÄNGT

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Eldvarm

Det unga företaget Eldvarm kombinerar det bästa av två världar. Grundaren Louise Varre har anammat sitt arv från Sverige, likväl som Frankrike, för att skapa vackra accessoarer för eldstaden. Det var år 2015 som Louise fick idén till Eldvarm och tanken bakom företaget kommer ifrån hennes bästa minnen av barndomen: de långa svenska sommarnätterna och de ombonade vinterkvällarna framför eldstaden. Redan i tidiga år drog Louis slutsatsen att ’’ljuset är allt’’, vilket blivit ett motto och som kombinerat med ett brinnande intresse för design skulle leda till att Eldvarm senare grundades.

Främst tillverkar Eldvarm vackra eldstadsverktyg och tillbehör av högsta kvalitet i den vackra staden Nantes i norrvästra Frankrike. Företaget har lokal produktion i Nantes-trakten och Louise har nära samarbeten med omsorgsfullt utvalda producenter, vilka samtliga uppfyller kraven om hållbart framtagna produkter som inte skadar miljön. Materialen i produkterna kommer inte från Nantes utan från Sverige - en kombination som visat sig varit unik. Svenska råvaror var Louise noggrann med att använda sig av då svenska företag inte sällan ligger före i hållbar utveckling, till skillnad från södra Europa. För att få hög kvalitet på råvarorna så använder Eldvarm sig av en miljöcertifierade färg från Akzo Nobel och läder från Tärnsjö Garveri.

Eldvarms produkter är designade av den svenska formgivaren Emma Olbers som skapat ett tidlöst formspråk med naturliga råmaterial i fokus. Filosofin bakom Eldvarm är att producera produkter genom att använda så naturliga material som möjligt och med minsta påverkan på miljön. Förpackningarna som en Eldvarm-produkt levereras i, består av 100% återvunnet material och målet är att tillverka varor som respekterar miljön och människor som producerar samt använder de. 

Läs mer
Stäng
Sortera: