Fri frakt      Auktoriserad återförsäljare

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Flos

Flos är ett italienskt belysningsföretag som präglas av innovativa, banbrytande och uppseendeväckande vackra belysningsarmaturer. Tidigt uppmärksammades företaget internationellt och de har lyckats behålla sin identitet sedan första början, vilket resulterat i att Flos är ett av de mest internationellt väletablerade belysningsföretagen sedan flera generationer. Idag fortsätter företaget att designa nya innovativa och utmanande produkter varje år.

Flos grundades av Dino Gavina och Cesare Cassina år 1962 i en liten verkstad i Merano, norra Italien. Men vägen dit var krokig. I slutet på femtiotalet i efterkrigstiden, hade den italienska designern och entreprenören Dino Gavina en vision om att det nya Italien skulle bli hemlandet för modern inredningskultur. Efter att ha genomfört ett antal samarbeten inom möbelformgivning med några av Italiens ledande arkitekter, ville han nu skapa modern belysning med utmanande armaturer som fokuserade på hur man sprider ljus. Dino påbörjade då ett samarbete med en uppfinnare och småskalig producent av en innovativ tunnplast, Arturo Eisenkiel. Arturos företag tillverkade en slags kokongplast som sprutades på en metallram och som efter torkning liknade en kokong av spindelväv. Den nya plasten blev startskottet för vad som sen skulle bli Flos. Det första designsamarbetet blev med formgivarna och bröderna Pier-Giacomo och Achille Castiglioni som står bakom den legendariska Taraxacum-serien från år 1961. Efter svårigheter att få företaget att gå runt blev Cesare Cassina (grundaren av Cassina) delägare i företaget tillsammans med Dino Gavina och Flos grundades år 1962. Kort därefter hade samarbetet med bröderna Castiglioni resulterat i några av vår tids största lampklassiker som Arco, Toio och Taccia. År 1964 blev även möbelhandlaren och sedermera VDn Sergio Gandini partner i företaget.

Bröderna Achille och Pier-Giacomo Castiglioni och Tobia Scarpa var den kreativa lågan inom Flos under denna första tidsepok och stod för all produktutveckling. Senare genom åren har företaget jobbat med många av de största namnen inom arkitektur och formgivning såsom Philippe Starck, Antonio Citterio och Jasper Morrison mfl. Välkommen in till oss på Sköna Rum för att se och uppleva många av Flos tidlösa klassiker och nyare designer i inbjudande miljöer där ljus och formspråk står i fokus!

Läs mer
Stäng
Sortera:
1  2  3  4  5  Nästa »  |  Visa alla
0
265
Flos
7500 kr
0
Aim Vit
Flos
6040 kr
0
Arco
Flos
18600 kr
0
Chapo
Flos
4370 kr
0
Chasen
Flos
17240 kr
0
Chrysalis
Flos
27700 kr
0
Fantasma
Flos
32630 kr
0
Frisbi
Flos
3390 kr
1  2  3  4  5  Nästa »  |  Visa alla