Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Flos

Det ikoniska belysningsföretaget Flos är ledande inom banbrytande, innovativa och uppseendeväckande armaturer. Sedan starten år 1962 har lampföretaget uppmärksammats både nationellt såväl som internationellt för sina vackra skapelser. Även idag har Flos lyckats behålla sin identitet som de var så tidiga att skapa, vilket resulterat i att Flos är ett av de mest internationellt väletablerade belysningsföretagen sedan flera generationer. 

Flos grundades av Dino Gavina och Cesare Cassina på början av 1960-talet och allt startade i en liten verkstad i Merano som ligger i norra Italien. Vägen dit var dock krokig. I slutet på femtiotalet, under efterkrigstiden, hade den italienska designern och entreprenören Dino Gavina en vision om att det nya Italien skulle bli hemlandet för modern inredningskultur. Efter att ha genomfört ett antal samarbeten inom möbelformgivning med några av Italiens ledande arkitekter, ville han nu skapa modern belysning med utmanande armaturer som fokuserade på hur man sprider ljus. Dino påbörjade då ett samarbete med en uppfinnare och småskalig producent av en innovativ tunnplast, Arturo Eisenkiel. Arturos företag tillverkade en slags kokongplast som sprutades på en metallram och som efter torkning liknade en kokong av spindelväv. Den nya plasten blev startskottet för vad som sen skulle bli Flos. Det första designsamarbetet blev med formgivarna och bröderna Pier-Giacomo och Achille Castiglioni som står bakom den legendariska Taraxacum-serien från år 1961 - lika fräck då som nu. Efter svårigheter att få företaget att gå runt blev Cesare Cassina (grundaren av Cassina) delägare i Flos tillsammans med Dino Gavina. Kort därefter hade samarbetet med bröderna Castiglioni resulterat i några av vår tids största lampklassiker såsom golvlamporna Arco och Toio samt den läckra bordslampan Taccia. 

Bröderna Achille och Pier-Giacomo Castiglioni samt formgivaren Tobia Scarpa stod för den kreativa lågan inom Flos framförallt under den första tidsepoken. Under åren som gått har företaget jobbat med många av de största namnen inom arkitektur och formgivning såsom Philippe Starck, Antonio Citterio och Jasper Morrison. Idag finner ni ett flertal armaturklassiker i Flos sortiment, äldre modeller som nya, som samtliga präglas av en lekfullhet och en viss ironi - vilket också är företagets "Flosophy". Att provocera, vara ledande och innovativa är ledord som för belysninsgföretaget framåt och därför kommer alltid en Flos lampa vara en balans mellan armatur och konst. 

Läs mer
Stäng
Sortera:
1  2  3  4  5  ..6  Nästa »  |  Visa alla
0
265
Flos
7625 kr
0
Aim Vit
Flos
6125 kr
0
Arco
Flos
18900 kr
0
Chapo
Flos
5200 kr
0
Chasen
Flos
17500 kr
0
Chrysalis
Flos
29300 kr
0
Fantasma
Flos
33100 kr
0
Frisbi
Flos
3440 kr
0
Fucsia 1
Flos
1940 kr
0
Fucsia 3
Flos
5500 kr
1  2  3  4  5  ..6  Nästa »  |  Visa alla