Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare , 1:a MAJ STÄNGT

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Glas Italia

Det lekfulla företaget Glas Italia är en italiensk möbeltillverkare som specialiserar sig på att producera fantasifulla möbler i glas och kristall. Sedan 1970-talet har Glas Italia satt sin prägel på unika och säregna möbler signerade internationella designers världen över. Objekten är dekorativa, stilrena och moderna samt karaktäriserar italiensk design när den är som allra bäst. 

Glas Italia grundades av familjen Arosio år 1970 i staden Macherio i närheten av Milano i norra Italien. Under denna period var detta område välkänt för några av Italiens mest berömda entreprenörer och producenter - vilket resulterade i fenomenet "Italian Design" - som senare etablerade sig världen över. Den öppenhet som Glas Italia hade inför innovation och tekniska lösningar var en av grundprinciperna i skapande av kvalitetsmöbler i glas och kristall. En princip som lever kvar än idag då varje verk är skapat med största noggrannhet utav Italiens skickligaste glasmästare.

I designprocessen av speglar, möbler, accessorer, hyllor, bord och sidobord använder sig Glas Italia av etablerade och internationellt erkända formgivare som får fria händer att använda den teknik som företaget tillhandahåller på den italienska fabriken. Begåvningar som Naoto Fukasawa, Jean-Marie Massaud, Mario Bellini, Piero Lissoni, Jasper Morrison, Patrick Norguet och inte minst Patricia Urqiuola har satt sin prägel på Glas Italias objekt. Deras kollektioner karaktäriseras av innovativ, modern design vars stil och finess gjort glasmästarföretaget framgångsrika världen över.

Läs mer
Stäng
Sortera: