Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare , 1:a MAJ STÄNGT

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

House of Finn Juhl

House of Finn Juhl grundades för att förvalta och nytillverka den ikoniska formgivarens verk. Sedan arkitektens änka gav sin vänsignelse för att återta produktionen år 1999 har Finn Juhls tidlösa objekt producerats på nytt i Danmark - och nått ut i hela världen. Hans möbler är då som nu åtråvärda objekt som inte mer än sällan stiger i värde för var år som går. House of Finn Juhls passion är att återlansera formgivarens möbler på marknaden och respektera hans arv - fast i en modern tappning. Detaljerna är lika noggrant utförda som i hans tidigare verkstad, men House of Finn Juhl är även angelägna om att tillverka hållbara möbler med hög kvalitet för att kunna användas i flera generationer framöver.

Initialt ville den unga Finn Juhl bli en konsthistoriker. Sedan hans tidigare år hade han varit intresserad av konst, men hans far sade prompt nej till en karriär i konstvärlden. Istället ansökte Finn Juhl till arkitektur vid Royal Academy of Arts i Köpenhamn - och resten är historia. Idag är möbelarkitekten en legendarisk förgrundsfigur för Dansk Design i modern tappning som exploderade under 1940-talet.

I skapelsen av Finn Juhls möbler så arbetar House of Finn Juhl med två element: det bärande elementet, och den bärande faktorn. Likt Finn Juhl själv ligger detta mottot varmt om hjärtat. Möbler såsom Chieftain Chair, Baker Sofa, Pelican Table och Nyhavn Desk är samtliga ikoniska verk som ni finner i House of Finn Juhls tidlösa kollektion.
Läs mer
Stäng