Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare 

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Kartell

Det lekfulla företaget Kartell är en italiensk möbeltillverkare som idag är en av Italiens mest välkända varumärken inom inredningsdesign. Kartells möbler karaktäriseras av färg, ironi, transparans och unika former. Inom möbel-och designvärlden är det italienska företaget mest kända för att arbeta med olika typer av plast som inte enbart är hållbar och funktionell, utan är även sensuella och moderna i sitt snitt. Evolutionen med att utveckla och experimentera med plast är fundamental för Kartell då de ständigt strävar efter att hög kvalitet i sina produkter.

På slutet av 1940-talet grundades Kartell av italienaren Giulio Castelli. I början, år 1949, hade Guilo ingen enskild möbelnisch utstakad utan producerade all åtråvärd design som var värd tillverkning. Något som resulterade i ett stort sortiment som idag innehåller allt från matbord och soffor till sänglampor och stolar. Idag är kollektionen så pass bred att Kartell själva skapat olika underlinjer baserat på vad det är för typ av möbel: Kartell Lights som samlar serien med lampor, Kartell Soft som innefattar allt mjukt och stoppbart i sortimentet, samt Kartell Gifts och Kartell à la Mode som omfattar accessoarer och kläder.

Kartell finns i mer än 130 länder och hos 2,500 återförsäljare världen över. Deras stora framgångar beror på en mängd faktorer men dels på Kartells täta samarbeten med framstående och erkända internationella designers och formgivare.
Ferruccio Laviani står för formgivningen av den berömda Bourgie lampan och Philippe Starck som står för en uppsjö möbler såsom Ghost, Masters och Bubble - för att nämna några.

Läs mer
Stäng