Fri frakt      Auktoriserad återförsäljare

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Luceplan

Luceplan är en italiensk belysningsproducent som tillverkar både inomhus- och utomhusbelysning. Energibesparing är en central prioritering i företagets filosofi, i allt från materialval, produktionsprocessen, till hållbarhet i produkternas långa livslängd och minimala underhåll, i en design som överlever trender.

Företaget grundades år 1978 i Italien av tre kreativa arkitekter, Riccardo Sarfatti, Paolo Rizzatto och Sandra Severi. Tillsammans ville de sätta sina kunskaper på prov som dem fått efter många års samarbete med Gino Sarfatti, grundaren av Arteluce. I många har har de arbetat för att regelbundet experimentera, och utforska nya tekniska möjligheter med stor passion och entreprenöriellt mod.

Förutom den skickliga grundaren och formgivaren Paolo Rizzatto, har företaget genom åren arbetat med många framträdande formgivare som Daniel Rybakken, Alberto Meda mfl. Luceplan har skapat flera stora succéer de senaste 40 åren, varav den kanske mest uppmärksammade i nutid är Hope Suspension, som är en modern ljuskrona designad av Francisco Gomed Paz och Paolo Rizzatto år 2009. Varmt välkomna in till oss på Sköna Rum för att få mer inspiration och höra mer om Luceplans glänsande sortiment!

Läs mer
Stäng
Sortera: