Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare , 1:a MAJ STÄNGT

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Luceplan

Det italienska belysningsföretaget Luceplan är ett innovativt bolag med fokus på form och funktion för både inomhus som utomhusbelysning. "Light is life, and good lighting is a necessity" - slagord som genomsyrar företagets filosofi. Ljuset är givetvis en central faktor som Luceplan dagligen vill underlätta och upphöja. Likväl så är det stor fokus på energibesparing som företaget låter stå i fokus i allt från materialval, till hållbarhet för att armaturerna skall få långa livslängder. En egenskap som dessutom präglar hela produktionsprocessen då det bidrar till att minimera underhållet av lampan och tillhandahåller en design som överlever trender och tål tidens tand. 

Luceplan grundades år 1978 i Italien av tre kreativa arkitekter: Riccardo Sarfatti, Paolo Rizzatto och Sandra Severi. Tillsammans ville trion sätta sina kunskaper på prov - kunskaper som de gemensamt samlat på sig efter många års samarbete med Gino Sarfatti, grundaren av Arteluce och formgivaren bakom ett flertal av Flos ecklektiska armaturer. Under många års tid arbetade arkitekterna ihärdigt för att låta kreativiteten flöda genom att experimentera och utforska nya tekniska möjligheter i belysningsbranschen - något de tre gjorde med stor passion och entreprenöriellt mod.

Förutom den skickliga grundaren och formgivaren Paolo Rizzatto, har företaget genom åren arbetat med många framträdande formgivare som Daniel Rybakken och Alberto Meda. Italienska Luceplan står bakom ett flertal av belysningsbranschen stora ikoner under de senaste 40 åren, varav den kanske mest uppmärksammade i nutid är Hope Suspension - en modern ljuskrona designad av Francisco Gomed Paz och Paolo Rizzatto. Dessutom står Luceplan för den stilrena och nätta serien Costanza som är en stor favorit hos oss på Sköna Rum. 

Läs mer
Stäng
Sortera: