Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare , 1:a MAJ STÄNGT

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Maxalto

Italienska Maxalto är ett exklusivt varumärke som ligger under möbeltillverkaren B&B Italia där Antonio Citterio står som ensam formgivare för samtliga objekt i kollektionen. Maxalto präglas och karaktäriseras av att ständigt arbeta med moderna produktionstekniker och högkvalitativa material. Idag strävar Maxalto efter att skapa en kollektion av "nya klassiker" - klassiker som präglas av modernt hantverk med långa traditioner, "Made in Italy" och tidlös elegans.

Maxalto bildades som ett separat varumärke inom B&B Italia år 1975 och deras kollektion formgavs initialt av bröderna Afra och Tobia Scarpa. Sedan mitten av 1990-talet har hela kollektionen formgivits av Antonio Citterio där möbelarkitekten hämtar inspiration från olika kulturer och platser runt om i världen. Namnet ”Massa Alto” kommer från det Venetianska uttalet för ”det högsta”, vilket genomsyrar företagets designfilosofi med förträfflig kvalitet. Elegans går hand i hand med Maxaltos uttryck och ses tydligt i möbler som fåtöljerna Febo samt Clio, och bordsserierna Pathos och Recipio. 

Antonio Citterio är arkitekt samt designer och utbildad vid Milan Polytechnic på 1970-talet. Cittero öppnade sin första designstudio redan som 22-åring och har sedan dess haft många uppdrag inom industridesign. Förutom Maxalto samarbetar formgiavren dessutom med internationella möbelföretag som Vitra, Flos, Iittala, Kartell, B&B Italia, Flexform och Hermès. Cittero är mångfaldigt prisbelönad för sin design och inför varje kollektion fortsätter han att skapa unik design som passar både i moderna hem och i internationella designprojekt världen över.

Läs mer
Stäng
Sortera:
1  2  Nästa »  |  Visa alla
0
Cicero
Maxalto
0
Clio
Maxalto
0
Crono
Maxalto
0
Leukon CL4
Maxalto
22345 kr
0
Loto Soffbord
Maxalto
fr. 11700 kr
1  2  Nästa »  |  Visa alla