Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare , 1:a MAJ STÄNGT

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Norell

Svenska snickeriföretaget Norell är klassisk möbelproducent som är vida kända för sin hög komfort och skandinaviskt formspråk. Norell består av en exklusiv och mångsidig kollektion av tidlös design blandat med nya idéer i både klassiska och moderna möbler. Tillverkningen sker än idag i fabriken i Aneby, utanför Jönköping, i de småländska skogarna och präglas av traditioner som sträcker sig mer än ett halvt sekel bakåt i tiden.

Allt tog fart år 1954 då Arne Norell startade sitt företag med två anställda. I en liten studio utanför Sundbyberg togs de första stegen till att bli det internationellt erkända varumärke Norell är idag - Sveriges ledande tillverkare av sittmöbler. Arne Norell var inspirerad av det danska formspråket i kombination med att skapa möbler med ett högt designvärde och en fantastisk komfort - som dessutom utstrålar lätthet. Som formgivare var han experimentell och arbetade därför med majoriteten av material och ett flertal olika produktionstekniker. Något som bidrog till att han efterlämnat en stor kunskap som lever kvar i verksamheten än idag. Efter Arnes bortgång år 1971 fanns det en stor designskatt av möbler som ännu inte hade producerats. Norell Möbler beslöt sig för att ta upp tillverkaning av dessa unika objekt och en av de var fåtöljen Ari. En elegant loungefåtölj med ett otroligt läckert och modernt formspråk som Arne Norell även postumt fick Storbritanniens främsta designutmärkelse: ’’Showpiece of the year’’ år 1973.

Idag drivs företaget av designern Marie Norell-Möller, dotter till Arne Norell, och hennes man Thomas Möller. Paret har formgivit stora delar av Norells sortiment på senare år, och tillsammans fortsätter makarna att tillverka Arnes stora klassiker såsom fåtöljerna Ari, tidlösa Sirocco, Inca, soffan Ilona och tidlösa Dover.

 
Läs mer
Stäng
Sortera: