Fri frakt      Auktoriserad återförsäljare

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Norell

Norell är en svensk möbelproducent av sittmöbler med hög komfort och skandinaviskt formspråk. Företaget består av en exklusiv och mångsidig kollektion av tidlös design blandat med nya idéer i både klassiska och moderna möbler. Tillverkningen sker än idag i fabriken i Aneby utanför Jönköping i de småländska skogarna och präglas av traditioner som sträcker sig mer än ett halvt sekel bakåt i tiden.

Företaget grundades redan år 1958 av Arne Norell. Han inspirerades av det danska formspråket och att skapa möbler med ett högt designvärde och en fantastisk komfort som utstrålar lätthet. Som formgivare var han experimentell och arbetade därför med de flesta material och produktionstekniker, vilket har efterlämnat en stor materialkunskap som lever kvar i verksamheten än idag. Efter hans bortgång år 1971, fanns det en stor designskatt av möbler som ännu inte hade producerats, vilket man då tog tillfället att ta upp i tillverkningen. En av dessa möbler är fåtöljen Ari som han postumt fick Storbritanniens främsta designutmärkelse ’’Showpiece of the year’’ för år 1973.

Idag drivs företaget av designern Marie Norell-Möller, dotter till Arne Norell, och hennes man Thomas Möller, VD. Paret har formgivit stora delar av Norells sortiment på senare år, och man fortsätter att tillverka Arnes stora klassiker som Ari, Sirocco, Illona, Inca och Dover mfl. Varmt välkommen in till oss på Sköna Rum där vi gärna berättar mer om Norells design och sortiment!

 
Läs mer
Stäng
Sortera:
0
Ari Fotpall
Norell
23120 kr
0
Ari
Norell
45780 kr
0
Ilona 2-Sits
Norell
33120 kr
0
Ilona
Norell
30350 kr
0
Inca
Norell
32420 kr
0
Sirocco
Norell
18120 kr