Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare 

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

PP Møbler

Familjeföretaget PP Møbler är en anrik snickeristudio från Danmark med starka hantverkstraditioner och stor kännedom inom designmöbler. Firman PP Møbler erbjuder flera av branschens största designikoner som är av högsta kvalitet och formgivna av flera av vår tids främsta arkitekter och designers. Drivkraften och kärleken till material har altid legat varmt om hjärtat, likväl som tron på att teknik, sinnrikhet och yrkesfärdighet kan kombineras för att uppnå den hög kvalitet. I deras verkstad förfinar de ständigt sortimentet för att skapa möbler som håller generation efter generation. 

PP Møbler grundades år 1953 i Allerød, Danmark. Hantverkarna som jobbar i möbelverkstaden är innovativa och ständigt i ropet att utveckla sina färdigheter och tekniker - för att i sin tur precisera, raffinera och effektivisera produktionen ytterligare. Genom åren har PP Møbler tillverkat ett flertal unika möbler i samarbete med olika formgivare. De har samtliga karaktäriserats av enastående yrkesfärdighet och under samma period markerats av den övergripande designvisionen. Oavsett typer, stilar, former eller nya material så har det aldrig begränsat PP Møbler i deras tillverkning. Idag består majoriteten av produktionn av Hans J. Wegners möbler - mestadels stolar - men även andra formgivare har lämnat bestående vackra möbler. Den senaste designern som inträtt hos möbelsnickeriet är en dansk designer vid namn Thomas E. Alken. 

Förutom möbler formgivna av Hans J. Wegner så står dessutom Poul Kjærholm, Nanna Ditzel och Verner Panton bakom flera ikoner. För att nämna några: Circle Chair, PK15, Presidentstolen och The Chinese Chair är bara en handfull av de vackra objekt som ingår i deras kollektion. 
Läs mer
Stäng