Fri frakt  Prisgaranti   Auktoriserad återförsäljare 

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Riva 1920

Italienska Riva 1920 är en familjeägd möbeltillverkare med starka hantverkstraditioner som är inriktade på vackra och gedigna trämöbler. Riva 1920 har stor känsla för hållbarhet i material och formgivning, likväl så lägger de stor vikt vid kultur och innovation. Företagets filosofi är "We Help Nature Take Shape" något som går hand i hand med samtliga av deras objekt som formas i deras verkstad. Formerna kommer i uttryck genom detaljrikedomen i deras möbler, därför blir deras hantverkares händer Rivas bästa verktyget. 

Riva 1920 grundades år 1920 och har sina rötter från byn Vighizzolo, Cantù, i hjärtat av Brianza-området i Lombardien, Italien. Genom alla år har företaget tillverkat vackra trämöbler med stor känsla för hållbarhet och av yttersta kvalitet. Allt började i en
 ateljé grundad av Nino Romano. Nino specialiserade sig på tillverkning av möbler med klassiska former och som tillverkades uteslutande i massivt trä. Efter andra världskrigets slut, anslöt sig även Mario Riva till ateljén, men då han fortsatte att arbeta på sin fars juristfirma, beslöt han därför att anställa fler snickare. Idag drivs företaget i fjärde generationen och tillsammans fortsätter familjen Riva den fantastiska resa som tagit Riva 1920 till var de står och är idag.

I snart 100 år har företaget har tillverkat kvalitetsmöbler och samarbetat med över 100 formgivare under årens lopp. Några av dessa är kända namn som Antonio Citterio som skapat Incontro och Paravento, Phillippe Starck med sin Slice Of Venice, och Bartoli Studios Jedi och Kenobi. Ett flertal läckra skapelser som är unika i för var gång objekten tillverkas, vilket beror på tillgång i material och att träslagen är levande. Därför är Riva 1920s möbler sanna samlarobjekt för den inbitna entusaisten av hantverk. 

Läs mer
Stäng
Sortera:
0
Button
Riva 1920
0
Clessidra
Riva 1920
7921 kr 8900 kr
0
Zig Zag
Riva 1920