Fri frakt      Auktoriserad återförsäljare

Logga in
Registrera
Skapa ett konto på Sköna Rum.

Riva 1920

Riva 1920 är en italiensk möbelproducent med rötter i Vighizzolo, Cantù, i hjärtat av Brianza-området i Lombardien, Italien. Genom alla år har de tillverkat vackra trämöbler med stor känsla för hållbarhet, design, research, socialt ansvar och kultur och är idag ett internationellt företag som producerar möbler av yttersta kvalitet. 

Företaget grundades år 1920 i en liten familjeägd ateljé grundad av Nino Romano. Nino specialiserade sig på tillverkning av möbler med klassiska former och som tillverkades uteslutande i massivt trä. Efter andra världskrigets slut, anslöt sig även Mario Riva till ateljén, men då han fortsatte att arbeta på sin fars juristfirma, beslöt han därför att anställa fler snickare. Idag drivs företaget i fjärde generationen och tillsammans fortsätter familjen Riva den fantastiska resa som tagit Riva 1920 till var de står och är idag.

I snart 100 år har företaget har tillverkat kvalitetsmöbler och samarbetat med över 100 formgivare under årens lopp. Några av dessa är kända namn som Antonio Citterio, Phillippe Starck, Enzo Mari, Piero Lissoni, Mario Bellini och Bartoli Design mfl. I sortimentet finns allt inom bord, stolar, hyllor, förvaringsmöbler, fåtöljer, skrivbord, soffor och mycket mer. Varmt välkommen in till oss på Sköna Rum där vi gärna berättar mer om Riva 1920 och deras unika möbler!

Läs mer
Stäng
Sortera:
0
Button
Riva 1920
0
Clessidra
Riva 1920
8900 kr
0
Zig Zag
Riva 1920